Language in Interaction is op zoek naar een Onderzoekassistent!

Ons consortium heeft een vacature voor één onderzoeksassistent. De vacature geeft de mogelijkheid tot het uitvoeren van onderzoek van wereldklasse als lid van een interdisciplinair team.

Werkomgeving

Het onderzoeksconsortium ‘Language in Interaction’ wordt gesponsord door een substantiële beurs van de Nederlandse Wetenschaps Organisatie (NWO). Het consortium brengt verschillende excellente onderzoeksgroepen in Nederland samen binnen een onderzoeksprogramma naar de fundamenten van taal.

Naast excellente kennis in het domein van taal en gerelateerde relevante velden van cognitie biedt ons consortium state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en een onderzoeksteam met ruime ervaring in complexe onderzoeksmethoden. Deze worden gebruikt om de wetenschappelijke vragen op het hoogste niveau van methodologische verfijning te onderzoeken. Deze methoden bestaan uit genetica, neuroimaging, computationeel modelleren, en patient-gerelateerd onderzoek. Het consortium heeft zowel de kwaliteit als de kritieke massa voor het bestuderen van menselijke taal op een schaal die niet vaak voorkomt.

Binnen het consortium zijn vijf “Big Questions” (BQs) gedefinieerd die centraal staan in ons begrip van het menselijk taalvermogen. Teams van onderzoekers zullen samenwerken om gezamenlijk deze belangrijke vragen binnen ons vakgebied te beantwoorden.

Je zult onderdeel zijn van Big Question 4 “Variability in language processing and in language learning”. BQ4 richt zich op het karakteriseren van variatie in taalverwerking en het leren van taal en het onderzoeken hoe deze relateren aan de variaties in de onderliggende biologie van individuele proefpersonen. Het project bestaat uit twee onderdelen: Deel A richt zich op vaardigheden in taalverwerking bij jonge volwassenen, terwijl Deel B zich richt op vaardigheid in het leren van taal bij kinderen en volwassenen. De geadverteerde vacature is onderdeel van Deel A.

Deel A heeft een uitgebreide batterij van gedragstesten ontwikkeld die zich richten op taalvaardigheden en vaardigheden die te maken hebben met taalverwerking. De testbatterij wordt momenteel getest in een groot en diverse groep van Nederlandse jongvolwassenen (18-30 jaar). Een subset van de proefpersonen zal ook deelnemen aan neurobiologische experimenten (f/sMRI).

Big Question 4 heeft een vacature open voor een onderzoeksassistent om het neurobiologische werk in Deel A te ondersteunen.

Inhoud van de vacature

Je wordt onderdeel van een innovatief en opwindend project dat is ontworpen om te onderzoeken hoe en waarom jongvolwassenen verschillen in hoe ze taal gebruiken en waarom er individuele verschillen zijn in hun vermogen om taal te leren. De taken van de onderzoeksassistent zullen bestaan uit het rekruteren en inplannen van proefpersonen voor de MRI experimenten die worden uitgevoerd op het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging in Nijmegen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de analyse van de gedragsdata en het ondersteunen van het voor-verwerken van de neurobiologische data. Deze positie zal de geselecteerde kandidaat een unieke kans bieden om zijn/haar carrière in de wetenschap te bevorderen (bijvoorbeeld als excellente voorbereiding op een promotietraject).

De succesvolle kandidaat wordt onderdeel van het Big Question 4A team. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een internationale setting bij participerende onderzoeksinstituten. Engels is de voertaal van het instituut.

Wij verwachten

 • Minimaal een Bachelor-diploma in cognitieve (neuro)wetenschap, psychologie, linguïstiek, of een ander relevant vakgebied.
 • ‘Native’ of ‘near-native’ kennis van het Nederlands en goede kennis van het Engels.
 • Ervaring met het uitvoeren van experimenten met proefpersonen (MRI experimenten en/of gedragsexperimenten in de psycholinguistiek en/of individuele verschillen), vooral ervaring met het testen van proefpersonen in MRI experimenten en het werken met de software Praat is ideaal, goede ICT vaardigheden zijn een pré.
 • Het belangrijkste is dat je goede communicatieve en organisatorische vaardigheden bezit, met name in de interactie met proefpersonen.
 • Sterke motivatie.
 • De vacature vereist een aantal werkuren buiten normale kantoortijden (avonden en weekenden).

 

Wij bieden

De positie zal worden ingebed in het Max Planck Instituut voor Psycholinguïstiek, Nijmegen.

 • Aanstelling: tussen 0,8 en 1,0 fte;
 • Start datum 1st September 2021 voor een periode van maximaal 14 maanden.
 • Een marktconform salaris (inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst) tussen EUR 3.173,30 en EUR 3.555,82 bruto per maand (salarisschaal E09b). De hoogte van het startsalaris is afhankelijk van relevante werkervaring.
 • Bovenop het salaris: 8% vakantietoeslag;
 • Dertig verlofdagen per jaar bij een fulltime aanstelling.
 • Het Max Planck Instituut heeft een aantal regelingen die het mogelijk maken voor medewerkers om een goede werk-leven balans te creëren.

 

Werkgever

Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Het instituut heeft nauwe banden met de Radboud Universiteit (o.a. het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) in Nijmegen. Meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen ons onderzoeksteam. Het MPI is onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft, een grote organisatie die zich wijdt aan fundamenteel onderzoek op alle gebieden van de wetenschap. De Max Planck Gesellschaft is een werkgever die zich inzet voor gelijke kansen en diversiteit.

Nadere informatie over ons instituut vind je op: https://www.mpi.nl.

Contact

Meer informatie over het Language in Interaction Consortium.
Meer informatie over Big Question 4.

Geïnteresseerd?

Sollicitaties (t.a.v. Prof. dr. P. Hagoort) kunnen worden gestuurd aan Julia Verhoef (secretaresse van het Language in Interaction consortium; (j.verhoef@donders.ru.nl) als pdf. Sollicitaties dienen te bestaan uit en beperkt te worden tot:

 • een sollicitatiebrief
 • uw curriculum vitae, met een lijst van publicaties en de contactgegevens van ten minste twee referenten

Solliciteer vóór 30 Juni 2021, 23:59 CET.

Voor meer informatie over de sollicitatie: +31 24 3611173.

Go back