Ons onderzoek "taal, leren en geheugen" start binnenkort

Deelnemers gezocht voor wetenschappelijk onderzoek

Bent u docent en wilt u meer informatie? Dat kan! Kijk op deze webpagina.

We willen je vragen deze informatie samen met je ouders door te lezen. We zijn op zoek naar gezonde en enthousiaste kinderen die het leuk en interessant vinden om mee te doen met wetenschappelijk onderzoek. Jij kunt ons helpen!

Wie?

We zijn op zoek naar kinderen van 8 t/m 17 jaar oud.
 

Wat?

We zijn geïnteresseerd in de ontwikkeling van de hersenen van kinderen en het leren van nieuwe talen. In dit onderzoek willen we onderzoeken hoe jouw hersenen een nieuwe taal leert.
 

Hoe?

Wat je hersenen doen als je een nieuwe taal leert, onderzoeken we met een leuk computerspel. In het computerspel voer je 5 dagen achter elkaar, een half uur per dag opdrachten uit samen met leuke en stoere Vikingen in het spel. Voor en na de training, kijken we naar je hersenen terwijl je een computerspel speelt in een MRI-scanner. 
De MRI-scanner is een apparaat waarmee we foto’s kunnen maken van je hersenen. De beelden worden gemaakt met magnetische golven en radiogolven, hier voel je niets van! Zo kunnen we kijken wat er verandert in je hersenen door het spelen van het spel.
 
 
Welkom
Onze hypermoderne MRI scanner. Voordat je hierin mag liggen ga je eerst samen met ons oefenen in een "dummy" MRI scanner, zodat je een echte MRI-expert wordt.
 
 

Waar?

Het onderzoek zal plaatsvinden in drie dagdelen op het Donders Instituut van de Radboud Universiteit, Kapittelweg 29, Nijmegen. De training van 5 dagen doe je thuis. Als bedankje krijg je een cadeaubon!
 

Waarom?

Door het doen van onderzoek komen we steeds meer te weten over de hersenen van kinderen. Dit helpt ons bijvoorbeeld om ouders en scholen advies te geven over hoe ze kinderen kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen!
 

Vragen?

Jij en je ouders mogen ons alles vragen over het onderzoek. Om mee te kunnen doen aan het onderzoek, heb je toestemming nodig van allebei je ouders.
 

Contact:

Heb je interesse stuur dan een email naar: Taal@donders.ru.nl of stuur een berichtje naar: 06 - 83 85 97 75
 
Bent u docent en wilt u meer informatie? Dat kan! Kijk op deze webpagina.
 

Meld je nu aan! (of stel je vraag)

Ik ben geen robot*